Šo gaļas recepti es iemācījos laukos no vectēva – ārkārtīgi gardi un vienkārši

Šis ir īpaši garšīgs gaļas un kartupeļu ēdiens, ko parasti pasniedz ar svaigi pagatavotiem olu salātiem. Šīs receptes noslēpumus man bērnībā laukos atklāja vectēvs, un kopš tā brīža tā kļuvusi par vienu no manām vismīļākajām maltītēm.

Kad izmēģināsiet šo recepti, noteikti vēlēsieties to gatavot atkal un atkal. Tā ir ne tikai vienkārša pagatavošanā, bet arī ideāli piemērota visai ģimenei – sātīga, aromātiska un patiesi baudāma kopā!

Lasi arī: Salīdzināju degvielas patēriņu ar 16 un 15 collu diskiem — stāstu, kuri izrādījās ekonomiskāki

Kartupeļiem piemīt neitrāla un maiga garša, kas lieliski izceļ gaļas bagātīgo, umami piesātināto aromātu, radot harmonisku un līdzsvarotu ēdienu. Turklāt gaļa bieži vien ir sulīga un maiga, kamēr kartupeļi – mīksti un samtaini, piešķirot ēdienam daudzveidīgu un interesantu tekstūru.

 

Laiks sākt gatavot!

 

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Pagatavošanas gaita:

Ņem cūkgaļas (karbonādes, lāpstas) gabalu un sagriež 0,5-0,7 mm plānās šķēlēs.

Cūkgaļas šķēles pārklāj ar pārtikas plēvi un viegli ar gaļas āmuru izklapē.

Nomizo 5-6 kartupeļus, sarīvē uz rupjās rīves un pēc tam kartupeļiem nospiež lieko sulu. Kad tas izdarīts, tad kartupeļiem pievieno sāli un maltus melnos piparus.

Iepriekš ietaukotā cepamajā traukā kārto rīvētos kartupeļus. Sīpolus sagriež pusgredzenos un izkaisa virs izlīdzinātajiem kartupeļiem.

Gaļu apkaisa ar pipariem un sāli un izkārto cepamajā traukā.

 

Kad kartupeļi un gaļa sagatavoti, tad jāpagatavo pildījums.

 

 

Sarīvē 100-120 gramus siera un tam pievieno sinepes, majonēzi un divas līdz trīs tējkarotes jogurta. Var būt jebkurš bezpiedevu jogurts – bifido, grieķu, turku u.c. Visu kārtīgi samaisa.

Pildījumu liek virsū gaļai un vienmērīgi izlīdzina.

 

 Nākamais solis ir ļoti svarīgs, to nevajag izlaist!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk